Pszichológusok és tanácsadók

 

Adamik Eszter,  Bogdán Brigitta,  Borbély Lilla

Csala BarbaraDienes AngélaDurucz Péter,    

Hátszegi Eszter,  Heller Csilla,  Kovács Orsolya

Kiss Dániel,  Molnár ZitaOlé Adrienn,  Pauljucsák Péter,  

Poós-Nagy Fruzsina,  Székács Zsófia,  Varga Dóra,  Varga Zoltán    

 

 

 

 

 

 

Adamik Eszter

 

Diplomás pszichológus (ELTE), művészetterapeuta- és integratív hipnoterapeuta jelölt.

Jelenleg a felnőtt korosztállyal életvezetési, gyermeknevelési és párkapcsolati tanácsadás keretében foglalkozom. Örülök, hogy munkám révén segíthetek akár Neked is, hogy közelebb juthass egy olyan élethez, amilyenre valóban vágysz, ahol igazán jól érzed magad a bőrödben és kapcsolataidban.

Óvodapszichológusként pedig két óvodában egyénileg és csoportosan segítem az odajáró gyermekeket és szüleiket nevelési kérdések, válás, krízis vagy egyéb problémák esetén úgy, mint szorongás, társas kapcsolatok nehézsége, indulatkezelés, „hiszti”, gyász, szobatisztaság, evés, alvás nehézségei.

Céljaidat figyelembe véve alkalmazok relaxációs, hipnoterápiás (KIP, NLP, Ego-state) és művészetterápiás módszereket, valamint a kognitív és a megoldásközpontú rövidterápiák eszköztárát.

Találkozásunkkor a jól bevált önismereti módszerek révén jobban megértheted aktuális helyzetedet vagy önmagadat, képes lehetsz a lehető legjobb döntést meghozni, akár régóta cipelt terhektől is megszabadulhatsz. Fontos számomra, hogy a beszélgetés során biztonságban érezd magad és jó élményekkel távozz, a bizalmas légkört titoktartási kötelezettségem is védi.

Szeretettel várom bejelentkezésedet az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon: adamik.eszter.konzultacio@gmail.com+36 30 411 0444.

 

 

 

 

Bogdán Brigitta

 

Bogdán Brigitta vagyok, okleveles munka- és szervezetpszichológus (ELTE-BME, Ma), life és business coach, krízistanácsadó szakpszichológus (ELTE).

Társadalmi tanulmányok (ELTE, Ba) diplomám is van, és jelenleg a személyközpontú tanácsadó módszerspecifikus képzést is végzem. Ezek mellett autogén tréninget, művészetterápiát és NLP-t tanultam, de a szakmai képzések mellett agykontroll tanfolyamokat (alap és ultra) is végeztem és keleti meditációs technikákat is elsajátítottam.

Munkám során transzperszonális szemléletben és elsősorban affektív (érzelmi) megközelítésű módszerekkel dolgozom. A transzperszonális irányzat a pszichológia negyedik erőirányaként tágabb perspektívába helyezi mindazt, amit az emberi természetről és lélekről tudunk, vagyis térben és időben egyaránt kiterjeszti a tudományos lélektan vizsgálódásának területét azzal, hogy különböző korok és kultúrák emberről alkotott és felhalmozott össztudását is tiszteletben tartja, legyen az nyugati vagy keleti. A természettel való kapcsolat és összhang ezáltal felértékelődik, mely napjaink önmagától is elidegenedő embere számára önmagában is gyógyító hatású. Ebben a szellemben dolgozom, holisztikus és ökológiai szemléletben, a fenntartható fejlődésre magánemberként is odafigyelve.

Munkám gyakorlati keretét legfőképpen az affektív megközelítésű módszerek adják, azon belül a személyközpontú módszer és az egzisztenciális pszichológia. Előbbi fontos alapot ad a személyiség fejlődésének egy egyenrangú terápiás kapcsolatban, ahol Ön és magam is kölcsönösen fejlődünk. Az „itt és most” hiteles és spontán megélése közben a cél a belső értékek és igények tudatosítása illetve az azokkal összhangban lévő viselkedés lehetővé tétele, mely önmagunk felvállalását, az egyéniség és egyediség kibontakoztatását és az önmegvalósítást is jelenti. Az egzisztenciális megközelítés szellemében saját döntéseink felelősségét és szabadságát, és az élet - magunk által adott - értelmének megtalálását is fontosnak tartjuk. Tehát abban tudom támogatni, hogy Ön felismerje és megtalálja a saját válaszait és a saját útját, és ezáltal ismét önmaga lehessen.

Főbb területek, melyekben segíthetek: önértékelési zavarok, elakadások és krízishelyzetek, változások kezelése, veszteségek feldolgozása, párkapcsolati és munkahelyi problémák, szorongás, kiégés és stressz kezelése, önmegvalósítás és az egyéniség kibontakoztatásának támogatása.

További információkat talál a honlapomon: bogdanbritta.hu

Bejelentkezését szeretettel várom az alábbi elérhetőségeimen: britta.bogdan@gmail.com vagy 06-70-932-9260.

 

 

 

 

Borbély Lilla

 

Borbély Lilla vagyok, életvezetési tanácsadó. A tanácsadási folyamat során személyközpontúan működöm, tehát Téged helyezlek a középpontba.

Úgy gondolom, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, minden élettörténet más és más és mindenkiben van valami szerethető. Amennyiben eljössz hozzám, közösen gondolkodva igyekszünk megtalálni a Te egyedi élettörténetedben a fejlődés lehetőségét és mikéntjét. Ha egy darabig elkísérhetlek az utadon, empatikus és szerető környezetben fogjuk keresni a kérdéseidre a választ. Nyugalmammal segítem, hogy a viharos életesemények mellett is biztonságban érezd magad.

Csak úgy tudlak teljes egészedben megismerni, ha azt a Te szemüvegeden át teszem. Így válik lehetségessé, hogy személyre szabott, a számodra leginkább megfelelő segítséget tudjam nyújtani.

Fontos tudnod, hogy nyitott, kreatív és elfogadó vagyok, ám emellett nem riadok vissza attól sem, hogy a gondolataidban rejlő fedett érzéseket és ellentmondásokat a felszínre hozzam.

Jelentkezz hozzám a lillaborbely92@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 20 251 89 65-ös telefonszámon!

 

 

 

 

Csala Barbara

 

Csala Barbarának hívnak, az ELTE-n végeztem rekreáció és egészségfejlesztés, valamint pszichológia alapszakon, pszichológusi mesterdiplomámat pedig Ausztriában szereztem. Az egyetemi tanulmányok mellett azonban szakmailag és személyesen is azt éreztem, hogy valami hiányzik. Ekkor ismerkedtem meg közelebbről a jógával, melynek tanítása hamar magával ragadott. Hogy tudásom elmélyítsem, Indiába utaztam, ahol jógaoktatói képzést végeztem. A keleti életszemlélet és filozófia iránti érdeklődésem egyre nőtt, így tovább utaztam India, Thaiföld és Indonézia területén, ahol számos ősi tanítással megismerkedtem.

Holisztikus személetben gondolkodom, az ember életében a testi, lelki, szellemi és környezeti tényezők elválaszthatatlanok. Munkám során ötvözöm a modern nyugati tudományok és a hagyományos keleti kultúrák tanításait, melyek eszköztárát integráltan, személyre szabottan alkalmazom. Kreatív művészi és mozgásterápiás elemekkel is szívesen dolgozom. A folyamatos tanulás az életem elengedhetetlen része. Jelenleg az ELTE Pszichológiai Doktori iskola hallgatója vagyok, kutatási témám a pozitív pszichológia, az egészség pszichológia, a jóga és a spiritualitás terülteit érinti.

Célom mind pszichológusként, mind jógaoktatóként, hogy segíthesselek az egyéni fejlődésben, pozitív irányú változásokban, nehézségekkel való megküzdésben. Hiszem, hogy ha megvan benned a változás motivációja, akkor hatékonyan együtt tudunk dolgozni. Elsősorban életvezetési, párkapcsolati és családi problémák, pszichoszomatikus tünetek, önismereti, önértékelési gondok esetén, munkahelyi és karrierrel kapcsolatos kérdésekkel fordulhatsz hozzám.

Várom jelentkezésedet szeretettel barbaracsala9@gmail.com e-mail címen, vagy a +36703729236-os telefonszámon!

 

 

 

 

Dienes Angéla

 

Dienes Angéla vagyok, pszichológus, coach. 

Kommunikációs szakemberként végeztem a budapesti Metropolitan Egyetemen, majd az ELTÉ-n diplomáztam pszichológusként. Mellette coach képesítést szereztem és Zürichben egy egyedi kommunikációs modellről, a PCM-ről tanultam. Klinikai tapasztalatot a Péterfy Sándor utcai kórházban és a Tündérhegyi  Pszichoterápiás Osztályon szereztem, emellett tanácsadó pszichológusként dolgoztam fiatalokkal. Több száz órányi önismereti munka áll mögöttem főként KIP és pszichodráma módszerekben. Jelenleg boldogságkutatással és pszichológiai konzultációval foglalkozom, előadásokat tartok, a Mindset szakújságírójaként és a Central Médiacsoport egyes magazinjainak pszichológus szakértőjeként cikkeket írok. Csábításra születtünk című könyvem a párválasztás témájában 2014-ben jelent meg a Libri Kiadó gondozásában. 

Úgy érzed, szeretnél nagyobb önbizalomra szert tenni, kiegyensúlyozottabb lenni, kiteljesedni a munkádban, jobban megérteni, hogyan vagy jelen a kapcsolataidban, és nyitott vagy az önismeretre? Amikor egy nehezebb időszakban vagy, szükséged lehet egy olyan segítőre, aki ahelyett, hogy megítélné, jól vagy rosszul csinálod-e a dolgokat, meghallgat. Együtt gondolkodom veled, miközben támogatásomat érezve, olykor olyan kérdésekkel világítunk meg egy-egy problémát, ami talán addig nem jutott eszedbe. Ez egy felfedezőút is, hiszen a folyamat során lehetőséged van magaddal, a saját kérdéseiddel foglalkozni, találkozni belső világoddal, azzal, aki vagy. Megtapasztalhatod erőforrásaidat, rátekinthetsz lehetőségeidre, kapcsolati mintáidra, esetleges aggodalmaid, szorongásod mozgatórugóira.

Dolgozom hipnózissal, KIP-pel, NLP-vel, dramatikus módszerekkel attól függően, hogy milyen jellegű problémával érkezel hozzám. A vizualizációs, képekkel történő munka az egyik legizgalmasabb lehetőség arra, hogy felfedezd a tudattalanod végtelen bölcsességét, fejlődj és letedd a számodra feleslegessé vált terheket. Fordulhatsz hozzám családi, baráti, párkapcsolati problémák, szakítás, válás, stressz, szorongás, aggodalom, tanulási, illetve élethelyzet-változásból adódó nehézségek esetén. Várom megkeresésedet pálya-orientációs kérdésekkel, munkahelyi problémákkal, döntési dilemmával, önismereti kérdésekkel kapcsolatban, motivációvesztés, veszteség, kommunikációs és párválasztási nehézségek esetén is. Kollégámmal és barátommal, Kiss Dániellel párkapcsolati konzultáció keretében párokkal is foglalkozunk.

Jelentkezésedet az angela.dienes1@gmail.com e-mail címen vagy a 06 30 30 63593 telefonszámon várom.

 

 

 

 

Durucz Péter

 

Durucz Péter vagyok, személyközpontú tanácsadó és végzős pszichológus hallgató. Szeretném a szokásos köröket megtörni, így az iskolák, képesítéseket a bemutatkozásom végére helyezem. Munkámban a Carl Rogers által megfogalmazott 3 tulajdonságot tartom a legfontosabbnak, amelyek a segítő foglalkozás alapját jelentik.

Empátiás figyelem. Hiszen, hogy segíthetnénk valakinek ha nem próbáljuk megérteni, megérezni azt az állapotot amiben ő van.

Feltétel nélküli elfogadás. Nekem nem kell megfelelni, sőt kifejezetten fontos, hogy olyan legyen, amilyen lenni akar és ne olyan, amilyennek én elvárom. 
Hitelesség. Egy segítő kapcsolat akkor tud működni, ha meg tud bennem bízni, így ami a számon, az a szívemen is ott van.

Úgy hiszem, minden ember más és másképp lehet neki segíteni. Éppen ezért a munkamódszeremet rugalmasan tartom és úgy alakítom, ami annak az embernek használ, aki velem szemben ül és nem ahhoz, akit valamely tankönyv leír.

A segítő foglalkozásban az alapelvem: a legfontosabb a kliens.

Végezetül néhány példa azokra a problémákra amikkel lehet hozzám fordulni, természetesen a teljesség igénye nélkül: Önismeret, párkapcsolat, életvezetés, önbizalom, önbecsülés, pályaválasztás. De szívesen dolgozok Önnel más jellegű problémákon is.
Jelentkezését, érdeklődését várom a durucz.p@gmail.com emailcímen.

Iskolák:
BA tanulmányaimat a Károli egyetemen 2016-ban fejeztem be
MA tanulmányaimat most a Pázmány egyetemen végzem
Személyközpontú tanácsadói képzést 2017 júniusában végeztem el

 

 

 

 

Hátszegi Eszter

 

Üdvözlöm, Hátszegi Eszter vagyok, okleveles pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt. Jelenleg felnőttek, fiatal felnőttek, párok és családok számára tartok pszichológiai tanácsadást Budapesten.

2014-ben kitüntetéssel végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai- és egészségpszichológia szakán. Dolgoztam fesztiválpszichológusként; tapasztalatokat szereztem az OPAI I. számú pszichiátriáján, az IMEI-ben és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában is. A munkáim során erőteljes élmény volt számomra látni, hogy az egyéni krízisek kialakulásában és leküzdésében milyen jelentőséggel bír a családi, párkapcsolati háttér. A tapasztalataim révén az utam a Magyar Családterápiás Egyesület család-és párterapeuta képzése felé vitt tovább, melyet jelenleg is végzek. Egyetemi éveim során volt lehetőségem az önismereti munkámat is megkezdenem, több csoportos és egyéni módszerben is jártasságot szereztem így, például pszichodrámában, relaxációs- és szimbólumterápiában. 

Sokszor hallom, amikor valaki bevallja, hogy pszichológushoz jár, vagy menne: "biztos bolond, biztos valami baja van". Sajnos él még a közhiedelemben, hogy szakembert az keres föl, aki elesett, gyenge, vagy fél szembenézni a gondjaival. Én azt tartom, hogy pszichológushoz az fordul, aki elég bátor ahhoz, hogy kész legyen szembenézni a helyzetével, és saját mélységeivel. Aki kész aktívan tenni azért, hogy az élete jobbra forduljon, kiteljesedjen. Hiszek a személyiség, és rendszerszemléletű szakemberként: a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében, és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában. A tanácsadás során arra törekszem, hogy biztonságos, támogató és elfogadó légkört teremtsek, melyben igazi táptalajt kaphatnak az ember fejlődésre való törekvései, öngyógyító képességei. A hozzám fordulókat egyenrangú partnernek tekintem, s célom az, hogy a közös munka során Ön is megtalálhassa a saját útját. Mert az ember saját problémáinak legértőbb ismerője csakis önmaga lehet. Én abban tudok segíteni Önnek, hogy ezen az úton a feltétel nélkül elfogadó, objektív "szemüveget" viselő társa leszek.

Jelentkezését szeretettel várom az alábbi elérhetőségeken: eszter.hatszegi@gmail.com  vagy: 0630-591-25-85

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heller Csilla

 

Heller Csilla vagyok, pszichológus, krízistanácsadó szakpszichológus-jelölt.

Rajongok a hivatásomért, mert minden ember története teljesen egyedi, rendkívül izgalmas, tele meglepetéssel és felfedezéssel a közös munkánk során. Minden élettörténetben - kivétel nélkül - jelen vannak nagyon szerethető mozzanatok, vonások, különlegességek, önzetlen hősiességek, nagyszerűségek, ezekre én éberen, gondosan figyelek. Célom, hogy ezt a történet tulajdonosa is észrevegye, és (meg)szeresse benne a főszereplőt, saját magát.

Várom szeretettel, ha úgy érzi, elakadt egy probléma megoldásában, ha jól esne, hogy megértő figyelemmel és elfogadással kövessem és segítsem az életét újra saját kézbe venni.
Család-és párterápiát, egyéni tanácsadást, és stresszoldó autogén tréning relaxáció tanítást vállalok, emellett önismeret, konfliktuskezelés, kiégés, együttműködés, motiváció, és stresszkezelés témakörében heti rendszerességgel tartok tréningeket az ország egész területén.
Főként humanisztikus szemlélettel dolgozom, vegyítve viselkedésterápiás, pszichodramatikus, művészetterápiás és egyéb irányzatokkal, a kliens és a hozott probléma igénye szerint.
Nagyon fontos számomra, hogy az elemzés- címkézés - diagnózisalkotás helyett megértsem és átérezzem a velem szemben ülő ember élethelyzetét. A közös munka során együtt gondolkodunk, biztonságos, empatikus, elfogadó légkörben elkísérem egy darabig az úton.
Hiszek a kapcsolat gyógyító erejében, és szenvedélyesen bővítem szakmai eszköztáramat is. Elkötelezettje vagyok a hipnóziskutatásnak (ELTE), és a pszichodrámának, a fejlődésfókuszú gondolkodásnak.

Amivel hozzám fordulhat: pszichológiai konzultáció, tanácsadás - családi kapcsolatok, párkapcsolat, gyereknevelési kérdések, krízis, szorongás, stressz, elakadás, bizonytalanság, döntés, változás, gyász, önismeret, önbizalom, relaxációs technikák, autogén tréning.
Várom szeretettel!

Bejelentkezés: hellercsilla@gmail.com

Rólam bővebben:

Facebook: "Heller Csilla pszichológus"

 

 

 

 

Kovács Orsolya

 

Kovács Orsolya vagyok, diplomás tanácsadó- és iskolapszichológus (ELTE), valamint szenior humánerőforrás szakember. A tanácsadási folyamat során elsősorban személyközpontúan működöm, de pszichodramatikus és relaxációs módszereket is előszöretettel alkalmazok.

Fő profilom az emberi kapcsolatokból fakadó kihívások, konfliktusok és szorongások kezelése, valamint a karrier-tanácsadás. Ha eljössz hozzám, segíteni foglak abban, hogy változásokat tudj elérni önmagadban, élethelyzetedben, a Téged körülvevőkkel való viszonyodban, vagy a munkáddal kapcsolatos kihívásokban. A pszichológiai tanácsadás vagy karrier-coaching során közösen dolgozunk majd azon, hogy összeálljon benned a kép – még pontosabban összeálljanak a képek -, választ kapj kérdéseidre: Miért pont velem történt/történik mindez? Miért pont így történtek/történnek a dolgok? Hogyan lehetne a jövőben mindez másképp?

Teljes elfogadással és aktív figyelemmel vagyok jelen a beszélgetésekben, törekszem arra, hogy a saját szemszögödből értselek meg, visszatükrözzem elfedett érzéseid vagy a gondolataidban rejtőző ellentmondásokat. A köztünk létrejövő bizalommal teli kapcsolaton keresztül megismerem működésmódodat, hogy aztán a leginkább Rád szabott módon tudjalak támogatni. 

Jó ha tudod: nyitott, közvetlen, megértő és elfogadó vagyok. Ugyanakkor erős, egyenes és szenvedélyesen működő is. Tudom, mikor kell csendben maradni, és mikor felpiszkálni a parazsat, így Rám bízhatod magad.

Jelentkezz hozzám a kovacs.orsolya@yahoo.com e-mail címen vagy a 20 2887723 telefonszámon. Bővebb információért látogass el weboldalamra!

 

 

 

 

Kiss Dániel

 

"…nem az a nagy, ha valaki ez vagy az, hanem ha önmaga és erre mindenki képes, ha akarja.”

Kiss Dániel vagyok, okleveles pszichológus. Az életben és az emberben hiszek. Abban, hogy képes saját belső erőforrásait megtalálva, megerősítve korlátlanul fejlődni, kiteljesedni és minél inkább önmagává válni.


Pszichológusi diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, jelenleg a  Lisznyai Pszicho-Műhelyben, mint pszichológus dolgozom. Emellett az ELTE Tanácsadás Pszichológiája Tanszékének doktorandusza vagyok és a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületben képződöm tovább. Szabadidőmben a Mindset Pszichológia szaklap szakújságírója és szerkesztője vagyok, illetve költészettel is foglalkozom.


Vállalkozásaim: a Párkonzultáció keretében kolléganőmmel párokkal foglalkozom, a RöpPálya irodában pedig pályaválasztási segítséget nyújtunk. Ezen kívül workshopokat, csoportokat is tartok (jelenleg ezeket). 


Egyéni konzultációim alapvetően személyközpontú hangulatúak, az egyéni igényekre fókuszálva. Tudatosan kerülöm a betegség-szemléletben való, címkéző, patologizáló gondolkodást. A pszichológiára nem csak, mint segítségnyújtásra, hanem, mint megelőzésre is gondolok. Az életben hiszek. Munkám során ezért előszeretettel foglalkozok a lét egzisztenciális kérdéseivel. Szerintem az “egészséges” ember is jár pszichológushoz, mert az emberi fejlődés, spiritualitás és boldogság határai korlátlanok. Munkám során szándékosan igyekszem nem használni, a pszichológia olyan klasszikus megnevezéseit, mint a terápia vagy a tanácsadás. Hiszek a klienseimben, hogy valahol mélyen tudják, mit szeretnének, és én, mint rávezető, kísérő szakember állok mögöttük támogatásommal. 

Publikációim blogomon is elérhetőek.

Elérhetőségeim:

honlap: kissd.hu
közösségi oldal: https://www.facebook.com/kissdpszicho/
e-mail: kissd@kissd.hu
telefonszám: + 36 30 485 57 64

 

 

 

 

Molnár Zita

 

Molnár Zita vagyok, végzős pszichológus hallgató a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Rendszerszemléletű család- és párterápiás alapképzést a Magyar Családterápiás Egyesületben végeztem, talán ez határozza meg leginkább az emberekkel és elakadásokkal kapcsolatos látásmódomat.
Hivatásom és szenvedélyem a pszichológia, minden lehetőséget megragadok, hogy konferenciák, előadások és képzések révén újabb és újabb megközelítéseket, módszereket sajátítsak el. Kiemelten érdeklődöm a pszichodráma és a narratív pszichológia iránt.
 
Őszinte lelkesedéssel állok minden hozzám fordulóhoz, hogy megismerjem a történetét, ami aztán a megfelelő kérdésekkel, feladatokkal többdimenzióssá válhat és új megvilágításba kerülhet az adott helyzet. Hiszem, hogy a dolgoknak nem oka, hanem története van, és a történeteink mentén rendezzük az életünket. Úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van az érzéseihez és fejlődéshez.
 
Amit nyújtani tudok, az egy friss és sémáktól mentes hozzáállás, rendszerszemléletben való (együtt)gondolkodás, kiegyensúlyozott, hiteles és fókuszált jelenlét. 
 

Elérhetőségem: m.zita.17@gmail.com

 

 

 

 

Olé Adrienn

 

„Szeretnék lépni, fejlődni, dönteni végre, élményeket átélni, szeretettel átérezni, testi-lelki egészségben lenni…” Egy ideje már fontolgatod, hogy foglalkozz önmagaddal, vagy mostanában jött egy hatalmas kihívás? Néha olyan érzés, mintha nem is önmagad lennél? Vagy nem érted, miért viselkedtél úgy, ahogy? Vagy olyan mértékű stressz nyomja a vállad, hogy már görcsös? Ha már többször próbáltál változtatni, de ugyanazokat a köröket futottad végig és már benned van a bátorság és az elhatározás, akkor kezdheted el megtanulni önmagad működését. Ezen a tanulási úton szívesen kísérlek pszichológusként. Feltétel nélküli elfogadással, pozitív, nyugodt, bizalomteli légkörben. Olyan egyedi, személyedre szabott módszereket tudunk kidolgozni, amelyekkel el tudsz indulni a változás felé és hatékonyabban tudod kezelni problémáidat.

No és honnan ismerős nekem mindez? Az ELTE-n végzett pszichológusként magam is többször, több éves izzasztó önismereti munkát végeztem (pszichodrámában, rövid analitikus- és személyközpontú tanácsadásban), ami rengeteget adott nekem magán és szakemberként is. Munkámban szeretek hatékony és kreatív is lenni, így alkalmazok kognitív viselkedésterápiás, személyközpontú, dramatikus, imaginációs, relaxációs technikákat és mindfulness elemeket. Ezeket folyamatosan tanultam és tanulom hazai szakemberektől, a hollandiai Groningeni Egyetemen, illetve az Amerikai Tanácsadáspszichológiai Társaság képzésein.

Fő kutatási és érdeklődési területeim az élettel való elégedettség, az identitáskeresés, érzelmeink hatékony kezelése és az érzelmi intelligencia, illetve a perfekcionizmus és halogatás. Ezen kívül foglalkoztatnak még a családi és párkapcsolati viszonyok, társas és mindennapi függőségeink, illetve a társadalmi elvárások hatásai.

Jelentkezésed várom az ole.adrienn@gmail.com email címen vagy a 06 70 6766845-ös telefonszámon.

https://valtozasrahangolva.wordpress.com/bemutatkozas/

https://www.facebook.com/ole.adrienn/

 
 

 

 
 
 
 
 

Pauljucsák Péter

 

Pauljucsák Péternek hívnak, személyközpontú szemléletű pszichológusként dolgozom a Lisznyai Pszicho-Műhelyben.

Amire munkám során törekszem, az olyan őszinte együttlét, amilyet ritkán tapasztalunk. A másik ember észlelésének és átélésének mély átérzése, egy valódi megértés reményében.
Amire törekszem, az a másik, mint emberi lény feltétel nélküli pozitív értékelése, hogy azt lehessen érezni: itt bárki lehetek. Ha pedig bárki lehetek, akár az is lehetek, aki valójában vagyok, megfelelés nélkül. 

És ő kicsoda? Miket érez? Miket gondol a világról? Miket gondol önmagáról? Igazán azt hiszem, hogy erre érdemes fényt deríteni, mert az önmagunkkal való őszinteség és ezzel együtt a boldogság múlik rajta.

Amire törekszem, hogy olyan ideális klímát teremtsek, amiben ez a kutatás eredményesen végbemehet, ami egyben elkerülhetetlen növekedés is. Valamifajta kivirágzás. A szervezet természetéből adódóan az érés irányába mozdul, ha a környezet megfelelő és nincs akadályozva. Ahogy egy növény célja is csak önmaga kiteljesítése, hogy előbb szára, aztán levelei legyenek. 
Amire törekszem, hogy minél valódibb legyek a kapcsolatban, színlelés nélkül, természetes reakciókkal, ami talán a legfontosabb tényező. Hogy a kapcsolat egyre szabadabb lehet, mert a válasz nyílt és őszinte lesz. A hitelesség, átláthatóság pedig eltünteti a titokzatosságot, ami a hatalom látszatát kelti.
Nem törekszem emiatt arra, hogy felvegyem a szakértő köpenyét, amely a magasabbrendűség érzését támogatja.  Viszont olyan kapcsolatra igen, amelyben a másik ember egyenlőnek érzi magát, és egyre jobban meg meri kockáztatni a sebezhetőséget, ami az új területek vizsgálatával jár.

Vajon egy mélyen kielégítő életet élek-e, ami igazán kifejez engem? 
Akkor érdemes találkoznunk, ha erre a kérdésre ebben a pillanatban nemmel felelne.

Örömömet lelem a pszichológiában, a költészetben, a spiritualitás irányába mutató gondolatokban, a körülöttem lévő emberekben. Családommal Budapesten élek, három kislány édesapjaként.

Szeretettel várom a jelentkezését felnőtt egyéni konzultációra az alábbi elérhetőségeken.

 

 
 
 
 

Poós-Nagy Fruzsina

 

Poós-Nagy Fruzsina vagyok, life és business coach, a Lisznyai Pszicho-Műhely munkatársa. Közgazdász mesterfokú diplomámat a Corvinus Egyetemen, viselkedéselemzői diplomámat az ELTE PPK pszichológia szakán szereztem. Évtizedes harcművészeti és amatőr sportolói múltam nagyban segíti a munkámat. Egyéni coachingot angol nyelven is vállalok.

Klienseimnek egy olyan védett közeget kínálok, amelyben minősítés, megbélyegzés és tabuk nélkül beszélhetnek céljaikról, életviteli, családi és munkahelyi problémáikról. Folyamatos, fókuszált figyelmemmel, tapasztalatommal segítségükre vagyok abban, hogy végigvezessem őket a saját maguk által feltárt és kiválasztott úton. 

Hiszem, hogy tudatos életvezetéssel a nehézségek leküzdhetőek, és apró lépésekkel haladva mindenki elérheti a maga elé tűzött célokat. 

Bejelentkezés emailen: fruzsinapoosnagy@gmail.com

 

 

 
 
 
 

Székács Zsófia

 

Székács Zsófia vagyok, diplomás tanácsadó pszichológus (ELTE), tanácsadó szakpszichológus jelölt, művészetterápiás szakember. 2015 szeptembere óta dolgozom a Lisznyai Pszicho-Műhely tagjaként, mint tanácsadó pszichológus emellett a Mindset pszichológiai szaklap Személyiségfejlesztés rovatának állandó szerzőjeként is tevékenykedem.

Carl Rogers szavait idézve

“bizom benned, hogy birtokában vagy illetve ki tudsz fejleszteni magadban olyan erőt, képességet, hogy mindazzá válj, ami lehetséges számodra”.

Amennyiben úgy érzed elakadtál az életedben, segítségre van szükséged, vagy egy stabil támaszra vágysz, fordulj hozzám bizalommal. Ezzel megteszed az első, és legfontosabb lépést annak érdekében, hogy az életedet olyan irányba tereld, amilyenbe szeretnéd. Személyközpontú attitűddel, maximális figyelemmel és előítéletektől mentesen várlak üléseimen. Erős empátiás és motivációs attitűddel bírok, de emellett nagyon őszinte vagyok, és a szembesítés sem áll távol tőlem. Megígérhetem, hogy mindent meg fogok tenni, hogy energikus és közvetlen stílusommal eloszlassam esetleges aggodalmaidat és félelmeidet.

Bár gyermekkori élményeink, tapasztalataink gyakran komoly terhet helyeznek a vállunkra, de hiszek abban, hogy megfelelő támasz birtokában képesek vagyunk  életük átformálására, és kész vagyok rá, hogy ezt a támaszt megadjam Neked. De fontos tudnod, hogy az eredményes együttműködéshez Rád is szükség lesz, az én feladatom annyi, hogy egy ideig kísérjelek az előtted álló úton.

Egyéni és csoportos tanácsadási folyamataimban gyakorta alkalmazok művészeti és relaxációs technikákat is, mivel művész család tagjaként hiszek az alkotás és a katarzis jellemformáló és felszabadító erejében. Jelenleg a LEA akkreditált Komplex Tematikus Művészetterápiás képzésén fejlesztem magam.

Szeretettel várom jelentkezésedet a zsofia.szekacs@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 432 4320 telefonszámon.

 

 

 

 

Varga Dóra

 

Varga Dóra vagyok, pszichológus, közgazdász, családállító tanácsadó. Pszichológiai tanácsadással, egyéni és csoportos családállítással foglalkozom magánrendelésemen a Lisznyai Pszicho-műhelyben és Tatán.

Hosszú útkereséssel, egy évre Amerikába költözéssel, 3,5 év jól hangzó-nemzetközi gazdálkodás tanulmányokkal a hátam mögött találtam rá a pszichológiára, az önismeret- és folyamatos fejlődés fontosságára. Hiszek abban, hogy annak lehet segíteni, aki segítséget kér, és motivált arra, hogy változtasson. Ha a helyzeten nem tudunk változtatni, akkor magunkban kell keresnünk a megoldást.

Ha Ön is szeret logikusan gondolkodni és rendszerben látni, szeretné érteni, ami történik, vagy ha érteni nem lehet, a lehető legjobb döntést hozni adott helyzetben, akkor jöjjön el néhány alkalommal, és beszélgessünk - egy kicsit másképp, mint a hétköznapokban. Legyen szó bármiről, ami foglalkoztatja, a célom, hogy segítsek Önnek megtalálni a helyét, ahol biztonságban és jól érzi magát.

Jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet: vargadora.tata@gmail.com 06205755706

Bővebb információ: tanacsado.wix.com/vargadora vagy facebook.com/vargadorapszichologus

 

 

 

 

 

Varga Zoltán

 

Varga Zoltán vagyok, pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt.
2016 júniusában szereztem diplomát a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai-és egészségpszichológia mesterszakán. Az utóbbi egy évben a gyermekvédelem területén dolgoztam, jelenleg pedig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat IV. Kerületi Tagintézményének pszichológusa, illetve a Mindset Pszichológia szakújságírója vagyok. Pszichológusként alapvetően dinamikus gondolkodásmód jellemez, de az eklekticizmus híve vagyok, a különböző módszerek kombinálásában hiszek. Elsősorban a mentalizáció alapú kezelés (MBT), a családterápia és a személyközpontú pszichológia eszköztárát igyekszem ötvözni munkám során. Szívesen alkalmazok művészetterápiás módszereket is.

Szakmai beállítódásom jelentősen meghatározza az egzisztenciális pszichológiai szemlélet, ami azt mondja, hogy a legtöbb kliens olyan nehézségektől szenved, melyeket mindannyian megtapasztalunk.

Témakörök, amelyekben pszichológiai tanácsadás keretében a segítségére lehetek: életvezetési és párkapcsolati elakadások, családdal kapcsolatos nehézségek,  önértékelési problémák, hatékonyabb stresszkezelés és önismereti növekedés.
Keretek: 50 perces ülések, általában heti egy alkalommal.

Bejelentkezés: