Dr. Lisznyai Sándor

Pszichológusként dolgozom mintegy húsz éve.

Egyéni segítéssel, szervezetek szupervíziójával, szervezetfejlesztéssel, csoportterápiával és különböző facilitatív konzultációs formákkal, coachinggal és mentoringgal foglalkozom.

Néhány szó arról, amiben hiszek, és ami meghatároz engem mint pszichológust (kattints!)

  • A merev határok és formák elutasítása. Az általam nyújtott szolgáltatások személyesek, személyközpontúak, nem foglalkozom szakmai túlkeretezéssel és merev protokollokkal. Az itt és most kreativitását nyújtom a merev szakmai professzionalizmus helyett.
  • Hiszek a korlátlan fejlődési lehetőségekben, nem hiszek az eleve elrendelt pszichopatológiai vagy szociális korlátokban.
  • A tanácsadás, terápia, coaching hasonló fogalmakat takar, nem érdemes előre különbséget tennünk egy folyamat indításakor. Mindig csak egy folyamat után, post hoc látjuk, milyen jellegű volt a konzultáció jellege.
  • A tanácsadó pszichológus és a kliens egyenrangú felek, a kliens teljes információs hozzáféréssel van a folyamat elemeihez. Nincs „titkos terápia” – amikor a szakember valamit tud, információk birtokában van, és ennek egy részét osztja meg fokozatosan a klienssel. A folyamat az elejétől a végéig teljesen nyílt.
Dr. Lisznyai Sándor